Friday 6 February 2015

Nebraska (2013) Live-streaming - Een prachtige film, krachtig in zijn eenvoud. Mis het niet.

 www.movieshared.net - Alexander Payne is een regisseur die marsen op het ritme van zijn eigen drummer - films in Nebraska, maakt gebruik van zwart en wit, en werpt sommige delen lokaal om de juiste smaak te krijgen. Hij geen noot te missen.

Nebraska is het verhaal van een familie van gebruikelijke dysfunctionals wonen waar anders maar Nebraska - een rustige, afgelegen vader met een beetje dementie, Woody (Bruce Dern), zijn twee zonen, David en Ross (Will Forte en Bob Odenkirk), en hun voortdurend klaagt moeder Kate (juni Squibb). David verkoopt home-elektronica en net uitgemaakt met zijn vriendin; Ross werkt voor een nieuwszender en verving onlangs het "talent" up front.

De huidige grote probleem is dat Woody iets wat lijkt op een Publisher's Clearing House certificaat hem te vertellen dat hij gewonnen heeft een miljoen dollar heeft ontvangen. Alles wat hij moet doen is kopen deze tijdschriften en controleer of de getallen zijn zijn. Alle Woody ziet is dat hij won een miljoen dollar. Niemand zal hem naar Lincoln om zijn prijs op te eisen, zodat hij begint te lopen - meer dan ooit - tot David zegt dat hij zal hem nemen.

Op de weg, ze stoppen door geboortestad van zijn ouders en drop in op Woody's broer en zijn gezin - een enge bos. Kate neemt een bus in en toont David rond de begraafplaats in een scène die u nooit zult vergeten, geloof me. Woody loopt in zijn oude partner, Ed (Stacy Keach), en als woord verspreidt dat Woody gaat om een miljonair te zijn, iedereen wil een stukje van hem, waaronder Ed, die zegt Woody is hem wel een beetje.

Dit is echt een karakter-gedreven film, met enkele van de meest levendige, nader uitgewerkte personages ooit op het scherm en een aantal van de sterkst landschappen, gefilmd in zwart-wit, en geven de kijker het gevoel van hoe het is om te leven onder mijl en mijlen van landbouwgronden afgewisseld met kleine steden.

Bruce Dern geeft een Oscar-waardige prestaties als een levenslange alcoholist die ontsnapt is in zichzelf, een man uit het contact en schijnbaar onaangetast door alle gebeurtenissen om hem heen. Zoals de uitgesproken Kate, juni Squibb is absoluut hilarisch - altijd schreeuwen tegen Woody, dreigen hem in een huis gezet, klagen over hem, maar gewoon laat niemand te profiteren van hem, of je te maken hebben met haar.

De zonen spiegelen hun ouders, met David rustig en bedachtzaam, maar proberen om band met zijn vader, en Ross, meer vertrouwen en minder sympathiek.

In het leren over de achtergrond van zijn vader, in een gesprek met zijn oude vriendin (Angela McEwan) David begint aan de man die zijn vader ooit was en wat hem gevormde zien. En hij komt erachter dat liefde soms een onuitgesproken ding, maar het is er allemaal hetzelfde.

Een prachtige film, krachtig in zijn eenvoud. Mis het niet.


No comments:

Post a Comment